Mèrlett Tecnoplastic S.p.A. Merlett Merlett

Vennootschap

Geschiedenis

Geloof in de produkten

Geschiedenis

Onze vennootschap omvat een familiegeschiedenis van mensen, ideeën, successen en offers, om te zorgen voor het maken van een verscheidenheid aan slangen van kunststof materialen die bestemd zijn voor verschillende toepassingen. Onze reis begon meer dan 60 jaar geleden, een avontuur begonnen door een familie, met het vermogen en enorme betrokkenheid, die hebben geleid tot de naam Merlett en bekend werd  op elk continent. In de markt sinds 1952, heeft de vennootschap vele malen vernieuwd om in de voorhoede van de markt te blijven. De gebruikte materialen, geschikt en gecertificeerd op het moment van verwerking, zijn een van de sterke punten van Merlett, die vanaf de originele productie uitsluitend in PVC heeft gediversifieerd nu ook produceert in PU, PP, EVA en thermoplastisch rubber. Merlett Tecnoplastics is vandaag de dag een toonaangevende fabrikant van flexibele technische slangen in plastic materialen. We hebben een lange weg afgelegd om van een kleine stad in Lombardije wereldwijd te komen.

History

Dankzij het initiatief van de twee oprichters die Tecnoplastic begonnen in 1952 te varese, met het vervaardigen van kunststof materiaal. De vennootschap begon met slechts zes werknemers, maar de strategie was om te herinvesteren met eventuele winsten in technologie en machines, dit professionele standpunt betekende dat in 1965 Tecnoplastic al twee maal had uitgebreid. Volgens de richtlijnen van de markt, en door diversiteit aan activiteiten van de vennootschap ontstond de oprichting van Merlett, die werd vervolgens een volledig onafhankelijke compagnie. In 1969 werden de twee bedrijven samengevoegd: vandaar de Merlett Tecnoplastic Corporation.
De volgende groei was binnen tien jaar, de vennootschap verhuisde naar het huidige hoofdkantoor in Daverio (varese ).
De ontwikkeling van onze structuur werd gevolgd door de opening van takken met magazijnen in Europa. De strategie van de vennootschap is altijd geweest, vanaf het begin tot het geven van klantenservice en kwaliteit in de kortst mogelijke tijd. Het is om deze reden dat in de jaren tachtig Merlett zijn eerste filiaal buiten Italië

opende om het voordeel van lokale voorraad te houden:
- In 1980 the Merlett Plastics UK Ltd
- In 1994 the Merlett France SA
- In 1996 the Merlett Nor AS (Norway)
- In 1998 the Merlett Benelux BV and Merlett Deutschland Gmbh
- In 2000 the Merlett Nor AS Filial Sverige (Sweden)
- In 2004 the Merlett Iberica
- In 2007 the Merlett Belgium
- In 2009 the Merlett Nor AS Suomen Sivuliike (Finland)
- In 2011 the Merlett Nor AS Filial Denmark
Momenteel hebben we 3 productie locaties: Daverio, onze belangrijkste productiebasis (ongeveer 43.000m2), Varano Borghi (ongeveer 23.000m2) en Rancate (CH) Noviteck SA (ongeveer 3.200m2)-die is gekocht in 2007.Daarnaast beschikken we over 40.000m2 aan externe opslag. De industriële structuur bestaat uit ongeveer 130 productielijnen, 200 extruders en 20 persen, met een dagelijkse productie van ongeveer 450.000 meter per dag.
Het personeel bestaat uit ongeveer 510 werknemers, met inbegrip van 400 in Italië en de rest in onze dochterondernemingen. Op dit moment is de omzet verdeeld in 4 verkoop netwerken:
- industriële- en landbouw slangen
- isolatie voor elektrische bedrading
- flexibel douche slangen
- toebehoren voor huishoudelijke apparaten
De geografische toerekening van de omzet wordt gedeeld door ongeveer 30% in Italië tot 70% export.